Krůtí steaky

Velmi chutný a podle potřeby i slavnostní oběd či večeře! Příprava krůtích steaků není vůbec náročná.


3.085x
30 min
1×

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na porce (silnější plátky). Dobře je okořeníme grilovacím kořením Mexiko a pokapeme sojovou omáčkou. Zalijeme je olivovým olejem a necháme v chladu uležet.

Rozpálíme si pánev (bez oleje) a vložíme na ni připravené plátky masa. Přelijeme je nálevem, ve kterém bylo maso naloženo.

Po krátkém orestování z jedné strany maso otočíme a opět opečeme. Celý proces můžeme ještě jednou opakovat, necháme krátce opékat a pak z pánve vyndáme.

Do výpeku přidáme trochu mléka a promícháme. Šťávou podléváme částečně maso i přílohu.

Krůtí steaky podáváme s pečenými plátky brambor nebo si připravíme kroketky ze zbylých brambor.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí steaky

Zpět na recept