Krůtí steak s karotkou

Krůtí maso naložené ve vejci a protknuté slaninou. K tomu všemu ještě patří karotka na másle.


2.91106x
45 min

Ingredience

60 gslanina
400 gkrůtí prsa

marináda

1 špetkasůl
2 ksvejce
1 lžičkaprovensálské koření

příloha

2 lžícemáslo
400 gkarotka

podle potřeby

olej na smažení

na ozdobu

bylinkové máslo

Postup přípravy

Krůtí řízek osolíme, protkneme slaninou, naložíme do rozšlehaného vejce s provensálským kořením a necháme chvíli odležet. Karotku krátce povaříme, aby neztratila svou křehkost, pak ji scedíme. Na pánvi rozpustíme máslo a karotku krátce orestujeme, ale postupujeme opatrně, abychom máslo nepřipálili. Marinovaný steak zprudka opečeme na pánvi, aby nebyl příliš vysušený, ale zároveň maso nesmí zůstat syrové. Marinovaný krůtí steak servírejeme horký, s karotkou a zdobíme vločkami bylinkového másla.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí steak s karotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena