Krůtí steak s karotkou

Krůtí maso naložené ve vejci a protknuté slaninou. K tomu všemu ještě patří karotka na másle.


2.91106x
45 min

Ingredience

60 gslanina
400 gkrůtí prsa

marináda

1 špetkasůl
2 ksvejce
1 lžičkaprovensálské koření

příloha

2 lžícemáslo
400 gkarotka

podle potřeby

olej na smažení

na ozdobu

bylinkové máslo

Postup přípravy

Krůtí řízek osolíme, protkneme slaninou, naložíme do rozšlehaného vejce s provensálským kořením a necháme chvíli odležet.

Karotku krátce povaříme, aby neztratila svou křehkost, pak ji scedíme. Na pánvi rozpustíme máslo a karotku krátce orestujeme, ale postupujeme opatrně, abychom máslo nepřipálili.

Marinovaný steak zprudka opečeme na pánvi, aby nebyl příliš vysušený, ale zároveň maso nesmí zůstat syrové.

Marinovaný krůtí steak servírejeme horký, s karotkou a zdobíme vločkami bylinkového másla.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí steak s karotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.