Krůtí špízy

Drůbeží špízy z krůtího masa marinovaného v jogurtu s kořením Tandoori. Výborná pochoutka připravená po česku.


4.631x
30 min
3×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
2 ksvejce
1 ksčerstvý zázvor
500 mlbílý jogurt
800 gkrůtí prsa
80-100 gstrouhaný čedar

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
1 lžícemleté chilli
3 lžícekoření Tandoori Masala

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky 3 - 4 cm velké a osolíme. Oloupaný česnek a zázvor rozmixujeme se 2 lžícemi oleje dohladka. V míse promícháme jogurt s rozmixovaným česnekem a zázvorem, kořením Tandoori, chilli kořením, vejci a nastrouhaným sýrem. Do jogurtové marinády vložíme maso a vše necháme přes noc odležet v chladu.

Odleželé kousky masa napícháme na špejle a ze všech stran opečeme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Špízy vyjmeme z výpeku a zakryté necháme ještě asi 5 minut na teple odpočinout.

Krůtí špízy ala Tandoori můžeme podávat s tortillou a salsou nebo jednoduše s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.