Krůtí špízy s kari omáčkou

Recept na grilované špízy s krůtím masem a zeleninou, které podáváme s kari omáčkou a pečivem.


4.537x
45 min
1×

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na hranoly. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a rozdělíme na dílky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na širší proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.

Marinádu připravíme smícháním 2 dl olivového oleje se sójovou omáčkou, polévkovým tekutým kořením a utřeným česnekem. Část marinády oddělíme k potírání masa při grilování.

Kari omáčka: Lučinu smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme kari kořením, bílým pepřem a solí.

Nakrájené krůtí maso vložíme do marinády a necháme odležet nejméně 12 hodin. Potom maso vyjmeme a osušíme a podle potřeby přisolíme. Marinádu již dále nepoužíváme.

Nyní na jehly střídavě napichujeme slaninu, papriku, maso, a cibuli. Krůtí špízy grilujeme za občasného potírání oddělenou marinádou dozlatova.

Krůtí špízy podáváme s chlebem nebo bílým pečivem, zeleninou a kari omáčkou.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí špízy s kari omáčkou

Zpět na recept