Krůtí rolka

Recept na krůtí rolku plněnou drůbeží šunkou a bylinkami. Pokrm připravujeme v pečícím foliovém sáčku s minimálním použitím tuku.


4.210x
60 min

Ingredience

4 plátkykrůtí šunka
1 hrstčerstvá pažitka
800 gkrůtí prsa v celku

podle potřeby

2-3 lžíceolej
4-5 lžiczeleninový vývar
kremžská hořčice

podle chuti

sůl
2-3 snítkyčerstvý koriandr

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrojíme tak, aby vznikl větší plát masa. Potom maso naklepeme, osolíme, potřeme tenkou vrstvou kremžské hořčice, poklademe plátky krůtí šunky a posypeme nasekanou pažitkou.

Plát masa svineme do rolády, zajistíme potravinovou nití a potřeme olejem. Roládu vložíme do pečícího foliového sáčku a přidáme několik lžic vývaru a snítky koriandru. Folii z obou stran pevně uzavřeme, na několika místech propíchneme a v předehřáté troubě při střední teplotě upečeme doměkka.

Krůtí rolku plněnou šunkou a bylinkami nakrájíme na porce, přelijeme výpekem a podáváme s dušeným špenátem a vařeným bramborem.

Tato krůtí rolka je vhodná i pro dietu při onemocnění slinivky břišní, žlučníku a jiných poruchách zažívacího traktu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí rolka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.