Očištěná krůtí prsa upravíme do plátu, který naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a celer očistíme a jednu mrkev podélně rozkojíme na čtvrtiny. Zbývající mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Ve 200 ml studeného vývaru rozmícháme lžičku plnotučné hořčice.
Připravený plát masa poklademe polovinou množství slaniny, do středu položíme čtvrtiny mrkve, které zakapeme citronovou šťávou a vše svineme do rolády. Roládu zajistíme jehlami nebo potravinovou nití a zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova.
Opečenou krůtí roládu přendáme do pekáče a na výpeku necháme vyškvařit zbývající plátky slaniny, které přendáme k roládě. Dále na slaninovém základu orestujeme cibuli, zbývající mrkev a celer, dokud nezrůžoví. Orestovanou zeleninu i s výpekem přendáme k masu a vše zalijeme vínem a vývarem ochuceným hořčicí.
Takto připravenou krůtí rolku pečeme zakrytou při střední teplotě doměkka a občas ji přeléváme vlastní šťávou. Poté roládu vyjmeme, zbavíme jehel nebo nití, nakrájíme na plátky u uchováme na teple. Slaninu odstraníme a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Omáčku zjemníme smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Plátky krůtí rolky na smetaně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem jako chutný hlavní chod.