Krůtí roládky

Výborné krůtí maso by nemělo na našem stole chybět. Tímto receptem na neděli jistě zazáříte.


3.191x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
50 mlolej
sůl
1 kscibule
0.3 lbílé víno
100 mlkuřecí vývar
mletý bílý pepř
muškátový květ
50 gparmezán
250 glistový špenát
8 plátkůparmská šunka
4 plátkykrůtí řízek

Postup přípravy

Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Přepůlíme je, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Špenát opláchneme.

Na plátek krůtího masa položíme plátek šunky, hustě posypeme parmezánem, navrch položíme list špenátu. Řízek svineme do závitku a upevníme párátkem, aby držel tvar. U zbylých krůtích kousků postupujeme stejně.

Závitky zprudka opečeme v rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve.

Do výpeku v pánvi vložíme cibuli s česnekem a osmahneme. Přilijeme kuřecí vývar, bílé víno a dochutíme muškátovým květem.

Do vzniklé šťávy vložíme opečené závitky a necháme asi 10 minut podusit.

Ideální přílohou je rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí roládky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena