Krůtí prsa omyjeme, osušíme, upravíme na velký plát a rozklepeme. Okraje odřízneme a spolu s vepřovou plecí umeleme.
Slaninu nakrájíme na kostky, vyškvaříme a osmahneme na ní proužky šunky a plátky očištěných žampionů. Odstavíme z plotny, přidáme umleté maso, jemně sekanou petrželku a housku namočenou v mléce. Okořeníme, osolíme, vmícháme vejce. Vše dobře spojíme.
Připravený krůtí plát osolíme, potřeme houbovou hmotou, zavineme do rolády a převážeme nití. V pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté podlijeme trochou horkého vývaru a v troubě pečeme asi hodinu. Občas podlijeme a potřeme rozehřátým máslem.
Zlatavě upečenou krůtí roládu vyjmeme, výpek slijeme a zjemníme zbylým máslem. Maso podáváme pokrájené na plátky a přeléváme výpekem.