Krůtí roláda se slaninou

Pohoštění s příchutí slaniny. Na kolečka pokrájenou roládu podáváme jako teplou či studenou chuťovku.


3.36x
60 min
1×

Postup přípravy

Velký plát krůtího masa natenko rozklepeme a posypeme kořením s příchutím slaniny.

Na plát krůtího masa poklademe plátky slaniny, posypeme najemno nakrájeným pórkem (1/2 ks) a strouhaným sýrem. Plát krůtího opatrně zamotáme, aby náplň zůstala uvnitř. Spíchneme několika párátky nebo obvážeme nití.

Zbylé koření promícháme s olejem. Pórek nakrájíme na kolečka.

Krůtí roládu se slaninou přeneseme do pekáčku, potřeme kořením v oleji a podlijeme bujonem rozpuštěným v horké vodě. Přisypeme pórek.

Krůtí roládu se slaninou pečeme na 170 °C stupňů asi 30 - 40 minut. Občas ji přeléváme vypečenou šťávou.

Po upečení krůtí roládu nakrájíme na kolečka a podáváme jen tak nebo s chlebem jako chuťovku. Hodí se i na oslavy. Pokud roládu podáváme jako hlavní chod třeba s brambory, přeléváme ji vypečenou šťávou s pórkem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí roláda se slaninou

Zpět na recept