Krůtí roláda se slaninou

Pohoštění s příchutí slaniny. Na kolečka pokrájenou roládu podáváme jako teplou či studenou chuťovku.


3.36x
60 min
1×

Ingredience

1-2 dlvoda
2-3 lžíceolivový olej
6-8 plátkůanglická slanina
70-100 gstrouhaný sýr
300 gkrůtí maso
1 ksvelký pórek
0.5 balíčkugrilovací koření s příchutí slaniny
0.5 kostkyhovězí nebo drůbeží bujon

Postup přípravy

Velký plát krůtího masa natenko rozklepeme a posypeme kořením s příchutím slaniny. Na plát krůtího masa poklademe plátky slaniny, posypeme najemno nakrájeným pórkem (1/2 ks) a strouhaným sýrem. Plát krůtího opatrně zamotáme, aby náplň zůstala uvnitř. Spíchneme několika párátky nebo obvážeme nití. Zbylé koření promícháme s olejem. Pórek nakrájíme na kolečka. Krůtí roládu se slaninou přeneseme do pekáčku, potřeme kořením v oleji a podlijeme bujonem rozpuštěným v horké vodě. Přisypeme pórek. Krůtí roládu se slaninou pečeme na 170 °C stupňů asi 30 - 40 minut. Občas ji přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení krůtí roládu nakrájíme na kolečka a podáváme jen tak nebo s chlebem jako chuťovku. Hodí se i na oslavy. Pokud roládu podáváme jako hlavní chod třeba s brambory, přeléváme ji vypečenou šťávou s pórkem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí roláda se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena