Krůtí řízečky se šunkou a sýrem

Moc dobré řízečky. Určitě vyzkoušejte.


3.184x
25 min

Postup přípravy

Omyjeme maso a zbavíme jej tuku. Nakrájíme na 4 plátky. Můžeme nakrájet i na více plátků, ale musíme přidat více plátků sýra a šunky. Lehce naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti.

Na každy kousek masa položíme plátek šunky a sýru. Připravíme si 3 hluboké talíře. Do jednoho dáme hladkou mouku, do druhého vajíčka, které jsme trošku osolili a do třetího nasypeme strouhanku. Do vajíčka můžeme přidat mléko, nebo trošku piva. Maso nejdříve obalíme v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto si připravíme všechny čtyři kousky masa. Prostě klasický trojobal.

Oloupeme si brambory. Pokud jsou velké, nakrájíme si je na menší kousíčky. Dáme je do osolené vody. Vodu přivedeme k varu a brambory vaříme asi 10 minut. Jestli jsou brambory uvařemé si můžeme zkoušet vidličkou. Do brambory píchneme, jestliže vidlička do brambory zajede lehce, je hotovo.

Brambory vaříme a současně si na pánvi rozehřejeme olej.6e je olej správně rozehřátý poznáme tak, že když na něj dáme maso prská. Na ten si pak položíme kousky masa a na mírném ohni smažíme dozlatova. Pak maso otočíme.

Na talíři toto jídlo můžeme ozdobit jakoukoliv zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí řízečky se šunkou a sýrem

Zpět na recept