Krůtí prsa v pórku

Krůtí prsíčka "obalená" v pórku a slanině, navíc pečená na zelenině.


4.413x
120 min

Postup přípravy

Krůtí prsa potřeme solí i pepřem. Pórky očistíme a jeden rozebereme a krátce povaříme v osolené vodě. Poté jej necháme důkladně okapat. Krůtí prsa střídavě obložíme pórkem a plátky slaniny. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.

Krůtí maso opatrně přeneseme do pekáče, obložíme kolem něj zeleninu a podlijeme vodou. Přikryté pečeme v předehřáté troubě asi 80 minut. Pak sundáme poklici a ještě 10 - 15 minut dopékáme kůrčičku.

Upečené maso vyndáme a výpek přecedíme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme. Dochutíme ji solí, pepřem a nadrobno nasekanou, propláchnutou petrželkou.

Maso nakrájíme na plátky a podáváme na servírovacím tácu ozdobené zeleninou a jemně přelité omáčkou. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.

Ke krůtím prsíčkům v pórku servírujeme nejlépe opečené brambory a pokrm ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu a petrželky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa v pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká