Krůtí prsa v česnekové omáčce

Tomuto výraznému aromatickému pokrmu dominují měkkoučká krůtí prsa ve velice jemné česnekové omáčce.


2.9979x
90 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Paličku česneku zabalíme do alobalu a pečeme ji 30-40 minut, až balíček změkne. Jakmile česnek trošku vychladne vymačkáme všechnu dužinu do nylonového sítka. Sítkem ji prolisujeme do misky a zašleháme do ní lžíci oleje, citronovou šťávu a bazalku. Vezmeme maso a opatrně vsuneme prsty mezi kůži tak, abychom vytvořili jakousi kapsu. Tu naplníme česnekovou omáčkou. Nahřejeme velikou pánev a opečeme na ní párky dohněda. Při opékání je rozdělíme na kousky. Přidáme špenát, vývar a bylinkovou směs a necháme dusit na pánvi asi 5 minut, až špenát změkne. Směs přelijeme do veliké mísy a přidáme opečený chleba, nakrájený na kostky. Tuto směs dáme do zapékací mísy a navrch položíme kůží nahoru prsíčka. Potřeme je olejem a posolíme. Kolem masa nasypeme cibuli a pečeme zakryté alobalem 40 minut. Potom sundáme alobal a ještě 30 minut dopékáme, až je maso hotové. Nakonec přidáme maličká rajčata a 5 minut zapečeme, potom ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa v česnekové omáčce

Zpět na recept