Krůtí prsa se sýrovo-kaštanovou omáčkou

V celku pečená krůtí prsa s omáčkou z camembertu s jedlými kaštany jsou výborným hlavním chodem pro slavností příležitosti.


4.19x
150 min

Postup přípravy

Maso očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Troubu předehřejeme na 80 °C a do středu masa zapíchneme teploměr. Krůtí prsa pečeme velice zvolna, dokud nebude mít maso teplotu 60 - 63°C. To trvá asi 1 - 1,5 hodiny (záleží na výšce masa).

Připravíme si omáčku. Kaštany nařízneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Ještě teplé kaštany oloupeme. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme cukr, vmícháme kaštany a vše zalijeme smetanou. Jakmile se smetana začne vařit přidáme nakrájený sýr a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Sýrovo-kaštanovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Sýrovo-kaštanovou omáčku uchováme na teple.

Upečená krůtí prsa vyjmeme z trouby a ještě teplé zprudka ze všech stran opečeme na sádle dorůžova a nakrájíme na plátky.

Pečená krůtí prsa rozdělíme na porce, přelijeme sýrovo-kaštanovou omáčkou a podáváme. Výbornou přílohou jsou zapečené brambory se slaninou a kaštany, pečené žemlové knedlíčky či jen opečené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa se sýrovo-kaštanovou omáčkou

Zpět na recept