Krůtí prsa s hlívou ústřičnou

Vyzkoušejte spojení krůtího masa, hlívy ústřičné a křupavých bramborových kostiček.


4.89x
0

Ingredience

80 gsádlo
4 kskrůtí prsa
600-700 gvětší brambory
sádlo na opečení brambor

marináda

100 gsůl
1 lžíceprovensálské koření
1 lžičkadrcený barevný pepř

příloha

1 lžičkasůl
500 ghlíva ústřičná
2 ksšalotka
0.5 lžičkymletý bílý pepř
2 lžícekadeřavá petrželka
olej na osmažení hlívy

na ozdobu

8 lístkůhlávkový salát

Postup přípravy

Sůl promícháme s kořením a směsí potřeme krůtí prsa. Dáme do mísy a uložíme přes noc do chladu marinovat. Brambory uvaříme ve slupce.

Druhý den oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Sádlo necháme rozehřát a prsa upečeme doměkka.

Hlívu nakrájíme, orestujeme na oleji, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Šalotku nakrájíme nadrobno a ke konci dušení ji přidáme k hlívě. Směs osolíme, opepříme a dochutíme sekanou petrželkou.

Bramborové kostičky opečeme na sádle dozlatova. Upečená prsa, pokud jsou větší, překrojíme. Prsa servírujeme na talíři s kostičkami brambor a kopečkem hlívové směsi, obložené čerstvým hlávkovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa s hlívou ústřičnou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká