Krůtí prsa na víně

Snadný recept na přípravu krůtích prsou dušených na červeném víně s červenou paprikou a cibulí. Hlavní chod podáváme s rýží.


4.36x
45 min
1×

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme asi na 8 ks menších plátků. Pak maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Menší červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Šalvěj jemně nasekáme.

Na oleji zprudka opečeme obalené plátky masa z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, na výpeku necháme rozpustit máslo, vmícháme cibuli, papriku a za stálého míchání necháme zesklovatět. Nyní ke směsi vrátíme opečené maso, vše podlijeme vínem, přidáme bylinky a vaříme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak maso podlijeme vývarem a vše zvolna dusíme asi 15 - 20 minut doměkka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Krůtí prsa na červeném víně ochucená šalvějí podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa na víně

Zpět na recept