Krůtí prsa na bylinkách

Velmi jemné krůtí maso s aromatickou chutí bylinek


3.298x
45 min
4×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
sůl
1 lžícepetrželka
1 špetkamajoránka
1 kscibule
mletý pepř
1 lžícehladká mouka
600 gkrůtí prsa
1 lžícemíchané bylinky: dobromysl, rozmarýn, estragon
100 mlpřírodní bílé víno

Postup přípravy

Maso dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a rukou jemně naklepeme.

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s 2 lžícemi oleje, bílým vínem, bylinkami, pepřem a solí. Krůtí maso tímto zalijeme a necháme alespoň 1/2 hodiny rozležet.

Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno a zpěníme na zbylém oleji.

Plátky vyjmeme z marinády, lehce osušíme a na rozpálené pánvi z obou stran opečeme. Poté podlijeme marinádou, zaprášíme moukou a dusíme doměkka.

Ideální přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.