Krůtí plátky na grilu

Recept na grilovaný plátek krůtího masa s chřestovým krémem. Pokrm je určen pro dietu při onemocnění slinivky břišní.


5.09x
45 min

Ingredience

3 plátkykrůtí prsa
1 balíčekbílý chřest

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

podle potřeby

250 mlvývar

marináda

3 lžícebílý jogurt
0.5 lžičkydijonská hořčice
1 lžičkaomáčka Tamari

Postup přípravy

Nejdříve připravíme jogurtovou marinádu. Jogurt promícháme s omáčkou Tamari, hořčicí a 1 lžící oleje. Plátky krůtích prsou očistíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme marinovat v ochuceném jogurtu asi 3 hodiny. Mezitím očistíme a oloupeme bílý chřest, který nakrájíme na kousky a v malém množství vývaru uvaříme doměkka. Měkký chřest rozmixujeme na krém, který ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla, prohřejeme a uchováme na teple. Plátky krůtího masa pečeme zvolna na grilu na alobalovém tácku z obou stran doměkka. Grilované maso rozdělíme na talíře a přelijeme chřestovým krémem. Takto připravené krůtí plátky na grilu podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí plátky na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena