Vaření.czReceptyKrůtí pečínka s rozmarýnem

Krůtí pečínka s rozmarýnem

Aromatický a chutný sváteční oběd.


3.062x
90 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
50 gmáslo
2 kscibule
300 gcuketa
3 snítkyrozmarýn
1 kscitrón
1 lžíceolivový olej
mletý bílý pepř
2 lžičkyhrubá sůl
1 kgkrůtí prsa
500 gbrambory
1 lžícepepřová směs

na ozdobu

čerstvé bylinky

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme a vysušíme. Potřeme olivovým olejem smýchaným s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, poklademe rozmarýnek, který k masu přichytíme kuchyňskou nití. Pečeni vložíme s oříškem másla do pekáče a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut při 200°C. Mezitím oloupeme a rozčtvrtíme cibuli, brambory ve slupce vydrhneme a rozpůlíme. Pekáč vysypeme okolo krůtí pečeně hrubou solí a brambory i cibuli na ni položíme řeznou plochou. Pečeme společně asi 35 minut. Cuketu omyjeme, nakrájíme na větší kostky a přidáme po 30 minutách pečení ke krůtím prsům. Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky. 10 minut před koncem pečení přilijeme do pekáče 250 ml vody, rozložíme citrónové plátky a okořeníme pepřovou směsí. Hotovou pečínku servírujeme naaranžovanou na servírovacím talíři bohatě ozdobenou čerstvými bylinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí pečínka s rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena