Krůtí pečínka s rozmarýnem

Aromatický a chutný sváteční oběd.


3.062x
90 min

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme a vysušíme. Potřeme olivovým olejem smýchaným s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, poklademe rozmarýnek, který k masu přichytíme kuchyňskou nití. Pečeni vložíme s oříškem másla do pekáče a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut při 200°C.

Mezitím oloupeme a rozčtvrtíme cibuli, brambory ve slupce vydrhneme a rozpůlíme. Pekáč vysypeme okolo krůtí pečeně hrubou solí a brambory i cibuli na ni položíme řeznou plochou. Pečeme společně asi 35 minut.

Cuketu omyjeme, nakrájíme na větší kostky a přidáme po 30 minutách pečení ke krůtím prsům. Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky.

10 minut před koncem pečení přilijeme do pekáče 250 ml vody, rozložíme citrónové plátky a okořeníme pepřovou směsí.

Hotovou pečínku servírujeme naaranžovanou na servírovacím talíři bohatě ozdobenou čerstvými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí pečínka s rozmarýnem

Zpět na recept