Krůtí pečínka s pikantní omáčkou

Pokrm pro milovníky pikantních jídel.


3.0103x
60 min

Postup přípravy

Zapneme si troubu a nastavíme ji na teplotu 190 °C. Pepř rozdrtíme nahrubo a smícháme se solí.

Maso omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. Potřeme vrstvou soli a pepře. Do pekáče nalijeme 2 lžíce oleje a vložíme připravené maso. Pečeme jej asi 40 minut. Během pečení je podléváme vývarem, ale maximálně jen 100 ml.

Rajčata omyjeme a po 30 minutách pečení je k masu přidáme.

Umyjeme si petrželku a otrháme lístky. Oloupeme česnek a přidáme k lístkům petrželky. Zbylý vývar, olej a sójovou omáčku promícháme s česnekem a petrželkou. Tuto směs rozmixujeme mixérem a opepříme.

Pečínku podáváme nakrájenou na plátky, zalijeme připravenou omáčkou a jako přílohu můžeme použít brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí pečínka s pikantní omáčkou

Zpět na recept