Krůtí paličky se slaninou na tymiánu

Recept na přípravu špikovaných krůtích paliček pečených s řapíkatým celerem a čerstvým tymiánem.


4.838x
150 min
1×

Postup přípravy

Krůtí spodní stehna omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Špek nakrájíme na hranolky a maso jimi spolu s česnekem prošpikujeme. Celer omyjeme, řapíky od sebe oddělíme a překrájíme na poloviny. Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny. Máslo nakrájíme na kostky a obalíme v hladké mouce.

Prošpikovaná stehna potřeme olejem, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče a obložíme kousky celeru, šalotkou a tymiánem. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a piva. Krůtí paličky se slaninou na tymiánu zakryjeme a zvolna dusíme při 180 °C tak dlouho, dokud není maso měkké. Během pečení stehna přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby pivem a vývarem. Ke konci pečení maso odkryjeme, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopečeme dozlatova. Pak krůtí paličky a zeleninu vyjmeme a výpek na plotýnce zahřejeme, naředíme vývarem a zahustíme kousky másla obaleného v mouce. Zahuštěnou šťávu necháme přejít varem a odstavíme z tepla.

Krůtí špalíky vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme obložené zeleninou a přelité šťávou. Vhodnou přílohou ke krůtím paličkám se slaninou na tymiánu jsou špecle a podle chuti i brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí paličky se slaninou na tymiánu

Zpět na recept