Krůtí ořechová stehna

Netradiční, a přitom výborná úprava krůtího masa.


4.739x
30 min
6×

Postup přípravy

Krůtí stehna posolíme, popepříme, posypeme mletou sladkou paprikou, grilovacím kořením.

Nakrájíme si špek na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Ořechy nasekáme.

Krůtí maso přendáme do pekáčku, přidáme nakrájený špek, cibuli a ořechy, podlijeme vodou a pečeme asi hodinu. Při pečení občas podléváme výpekem, popř. vodou nebo vývarem. Snažíme se, aby nějaké ořechy zůstávaly na mase a opékaly se. Až je maso měkké, posypeme jej čerstvými bylinkami a odkryté necháme ještě 10 minut v troubě dopéct.

Krůtí ořechová stehna podáváme s bramborovou kaší nebo uvařeným bramborem.

Další alternativou tohoto receptu je, že před dopečením podlijeme maso smetanou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
user-icon

autor Anemonne


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí ořechová stehna

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká