Krůtí ořechová stehna

Netradiční, a přitom výborná úprava krůtího masa.


4.739x
30 min
6×

Postup přípravy

Krůtí stehna posolíme, popepříme, posypeme mletou sladkou paprikou, grilovacím kořením. Nakrájíme si špek na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Ořechy nasekáme. Krůtí maso přendáme do pekáčku, přidáme nakrájený špek, cibuli a ořechy, podlijeme vodou a pečeme asi hodinu. Při pečení občas podléváme výpekem, popř. vodou nebo vývarem. Snažíme se, aby nějaké ořechy zůstávaly na mase a opékaly se. Až je maso měkké, posypeme jej čerstvými bylinkami a odkryté necháme ještě 10 minut v troubě dopéct. Krůtí ořechová stehna podáváme s bramborovou kaší nebo uvařeným bramborem. Další alternativou tohoto receptu je, že před dopečením podlijeme maso smetanou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
user-icon

autor Anemonne

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí ořechová stehna

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena