Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, lehce posypeme solamylem, ochutíme zázvorem a zakapeme olejem. Vytvořenou směs dáme odležet alespoň na hodinu do lednice.
Krůtí maso orestujeme na rozehřáté pánvi dozlatova, můžeme přilít trochu vody a pod poklicí dusíme, dokud nebude měkké. Ke konci přidáme několik kousků broskví a necháme chvíli na pánvi společně s masem, již bez poklice.
Do připravené zapékací místy zalijeme dno šťávou z broskví, střídavě naskládáme maso a broskve. Mísu dáme do rozehřáté trouby a necháme asi 5 minut zapéct, ke konci zapékání poklademe do mísy nahrubo nastrouhaný sýr a dáme jej roztopit do trouby.
Jako příloha ke krůtímu na zázvoru s broskvemi jsou nejvhodnější brambory. Já používám sypané bazalkou, kmínem a pečené v troubě, které jsou hotové během restování masa - trouba tak je nachystaná k zapékání.