Krůtí maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Připravíme si nádivku. Chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Poté chléb vymačkáme, přidáme rozklepnutá vejce, nakrájená játra, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Nádivku dobře promícháme.
Část játrové směsi dáme na maso a opatrně zarolujeme. Maso zabalíme do alobalu potřeného máslem a vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct. Zbylou nádivku pečeme ve vymazané a vysypané formě a upečeme zvlášť. Měkké maso vyjmeme z alobalu, přelijeme výpekem, ve kterém necháme rozpustit máslo, vložíme do trouby a za občasného polévání dopečeme dozlatova.
Krůtí maso s nádivkou nakrájíme na plátky a podáváme s brambory a zvlášť upečenou nádivkou jako hlavní chod.
Foto: Shutterstock.com