Krůtí maso s nádivkou

Recept na chutná krůtí prsa, která plníme nádivkou z krůtích jater. Pokrm je vhodný i pro slavnostní chvíle.


3.0506x
45 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
150 mlmléko
8 plátkůtoastový chléb
600 gkrůtí prsa
300 gkrůtí játra

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka

podle potřeby

máslo
strouhanka

Postup přípravy

Krůtí maso naklepeme, osolíme a opepříme.

Připravíme si nádivku. Chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Poté chléb vymačkáme, přidáme rozklepnutá vejce, nakrájená játra, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Nádivku dobře promícháme.

Část játrové směsi dáme na maso a opatrně zarolujeme. Maso zabalíme do alobalu potřeného máslem a vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct. Zbylou nádivku pečeme ve vymazané a vysypané formě a upečeme zvlášť. Měkké maso vyjmeme z alobalu, přelijeme výpekem, ve kterém necháme rozpustit máslo, vložíme do trouby a za občasného polévání dopečeme dozlatova.

Krůtí maso s nádivkou nakrájíme na plátky a podáváme s brambory a zvlášť upečenou nádivkou jako hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí maso s nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.