Krůtí spodní stehno omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (malý celer, malou mrkev, petržel), oloupanou velkou cibuli, stroužky česneku a zelenou kapii zbavenou jadérek. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vzniklou pěnu pomocí sítka odstraníme, vývar okořeníme celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem a zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme, krůtí stehno vykostíme a maso natrháme na kousky. Mezitím si uvaříme nudle podle návodu na obalu a připravíme si ochucenou jíšku. Na pánvičce rozpustíme máslo, na kterém necháme krátce zpěnit kari koření a sušený česnek. Jakmile se koření rozvoní, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout. Slitý vývar přivedeme k varu, zahustíme ochucenou jíškou a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne krémová omáčka, do které vložíme natrhané maso. Směs omáčky s masem podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Omáčku prohřejeme, ale již nevaříme. Uvařené nudle rozdělíme na porce a přelijeme omáčkou s masem. Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi zdobíme naťovou cibulkou nebo čerstvou petrželkou.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.

Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.

Autor:Jarka Petrová




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena