Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Oříšky podle potřeby usekáme na hrubo. Česnek oloupeme a rozdrtíme.
Maso promícháme s bílky, solí, zázvorem, česnekem a chilli kořením. Necháme půl hodiny rozležet.
Zálivka: Do studeného vývaru vlijeme víno, worcestr, polévkové koření a promícháme se škrobovou moučkou.
V hluboké pánvi a na rozpáleném oleji orestujeme maso. Vmícháme papriku a pórek. Jakmile zelenina změkne, přelijeme směs zálivkou a za stálého míchání vaříme ještě 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme kešu oříšky.
Krůtí směs na pórku podáváme s jasmínovou rýží a zdobíme zelenou petrželkou.
Zajímavé komentáře
Mňamka