Krůtí maso na pórku

Krůtí maso z prsíček připravujeme s pórkem, zelenou kapií a kešu oříšky. Jasmínová rýže jako ideální příloha.


4.543x
35 min
7×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksbílek
300 gpórek
1 kszelená kapie
1 lžičkamletý zázvor
500 gkrůtí prsa
1 hrstkešu oříšky

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
chilli koření

zálivka

4 dlvývar
1 dlčervené víno
2 lžícesójová omáčka
1 lžíceškrobová moučka
1 lžičkaworcesterová omáčka
1 lžičkatekuté polévkové koření

příloha

4 porcejasmínová rýže

Postup přípravy

Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Oříšky podle potřeby usekáme na hrubo. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Maso promícháme s bílky, solí, zázvorem, česnekem a chilli kořením. Necháme půl hodiny rozležet. Zálivka: Do studeného vývaru vlijeme víno, worcestr, polévkové koření a promícháme se škrobovou moučkou. V hluboké pánvi a na rozpáleném oleji orestujeme maso. Vmícháme papriku a pórek. Jakmile zelenina změkne, přelijeme směs zálivkou a za stálého míchání vaříme ještě 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme kešu oříšky. Krůtí směs na pórku podáváme s jasmínovou rýží a zdobíme zelenou petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí maso na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena