Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na jemné nudličky.
V hluboké pánvi orestujeme na oleji ze všech stran kousky masa, pak snížíme teplou, vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme doměkka. Šťávu z masa necháme vysmahnout.
Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci necháme na másle zesklovatět cibuli, pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Jíšku za stálého míchání naředíme studeným vývarem, přidáme nakrájené okurky, hořčici a vaříme přibližně 20 minut.
Do takto připravené omáčky vložíme měkké krůtí kousky, nakrájenou šunku a vše podle chuti přisolíme a opepříme a zvolna asi 10 minut necháme probublávat.
Krůtí kousky se šunkou a okurkovou omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.