Vaření.czReceptyKrůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi

Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi

Recept na přípravu krůtího masa se zelenými fazolkami, slaninou a cibulí. Hotový pokrm sypeme praženými mandlemi a podáváme jako hlavní chod s bramborem.


4.841x
45 min
3×

Ingredience

80 gslanina
80-100 gpražené mandlové lupínky
1 ksčervená cibule
600 gkrůtí prsa
350 gzelené fazolové lusky
3-4 snítkycitronový tymián

podle potřeby

olej
1 lžícemáslo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší tenké kousky, které osolíme, opepříme a promícháme s nasekaným tymiánem a olejem. Maso necháme asi 1 hodinu odležet. Fazolové lusky očistíme, propereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a slaninu na kostičky. Na větší pánvi vyškvaříme slaninu do křupava a škvarečky vyjmeme. Pak do pánve přilijeme olej, na kterém orestujeme kousky masa ze všech stran dorůžova. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku opečeme cibuli, přidáme fazolové lusky a zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus. Nyní do pánve vrátíme opečené maso, směs prohřejeme, zjemníme máslem a podle chuti osolíme a opeříme. Krůtí kousky se zelenými fazolkami rozdělíme na porce, posypeme slaninovými škvarečky a praženými mandlemi. Pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí kousky s fazolovými lusky a mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena