Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Potom maso potřeme olejem a posypeme steakovým kořením. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců.
Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme na teple.
Potom do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova. Medailonky vyjmeme a uchováme na teple.
Do výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby osolíme.
Maso, slaninu a jablka aranžujeme na nahřáté talíře a podáváme přelité brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.