Krůtí kousky na brusinkách

Recept na krůtí medailonky s jablky a brusinkovou omáčkou.


4.733x
45 min
5×

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Potom maso potřeme olejem a posypeme steakovým kořením. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců.

Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme na teple.

Potom do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova. Medailonky vyjmeme a uchováme na teple.

Do výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby osolíme.

Maso, slaninu a jablka aranžujeme na nahřáté talíře a podáváme přelité brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí kousky na brusinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká