Recept na jednohubky, které mažeme smetanovo-hořčicovou směsí a zdobíme plátky šunky a hroznovým vínem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (579x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
5 plátků
chléb toustový
10 plátků
krůtí šunka
10 ks
červené hroznové víno
10 ks
bílé hroznové víno
na potření
100 g
smetana
2 lžičky
hořčice
podle potřeby
estragon
Postup přípravy
Z chleba odkrojíme kůrku. Můžeme použít i rohlíky či jiné pečivo, ze kterého vykrájíme kolečka.
Smetanu ušleháme a promícháme s hořčicí. Plátky šunky rozdělíme napůl. Kuličky hroznového vína otrháme a rozpůlíme.
Smetanovo-hořčicovou směsí potřeme chleba a rozkrájíme ho na čtvrtky. Šunku ozdobně poklademe na kanapky, doplníme kuličkami vína a estragonem.
Krůtí kanapky podáváme jako slanou chuťovku k pivu či vínu, dobré jsou i jen tak.
Foto: Shutterstock.com