Do vody dáme kousky krůty a necháme zavařit. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme 2 kuličkami nového koření, celým pepřem a solí. Přidáme 2 kousky mrkve, 1 kousek řapíkatého celeru, pórek a 1 rozpůlenou cibuli.
Necháme povařit asi 2 hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky: na pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Játra rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme k nim nastrouhaný česnek, asi lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a asi půlku rozšlehaného vajíčka. Na závěr přidáme orestovanou cibulku a promícháme.
Do osolené vařící vody vložíme vytvarované knedlíčky a jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je stranou do misky. Z vývaru vyndáme zeleninu a zbytek přecedíme. Zeleninu nakrájíme a vložíme ji na dno talíře.
Do krůtího vývaru přidáme játrové knedlíčky, zalijeme vývarem, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!