sůl | ||
3 ks | rajče | |
1.5 dl | bílé víno | |
0.5 dl | olivový olej | |
mletý pepř | ||
1 ks | paprika zelená | |
60 g | strouhaný sýr | |
petrželová nať | ||
0.5 dl | rostlinný olej | |
500 g | krůtí prsa | |
300 g | mladá zelená tykvička | |
100 g | zelené olivy | |
100 g | černé olivy |
Vykostíme krůtí prsa, nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se tekutina napůl nevsákne.
Mezitím z tykviček odřízneme oba konce (jsou li tykvičky čertvé a mladé, tak je nemusíme loupat) a nakrájíme je na kostičky stejně jako papriku. Olivy překrojíme napůl a vypeckujeme. Vše přidáme ke krůtě, zalijeme vínem a dusíme do měkka.
Podáváme se strouhaným sýrem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena