Vydatná večeře s houbami a luštěninou po židovsku.
sůl | |
250 g | rajčata |
1 ks | cibule |
1 l | voda |
0.3 hrnku | fazole |
0.3 hrnku | kroupy |
mletý pepř | |
1 ks | mrkev (menší) |
2 lžíce | celer s natí |
1 hrnek | sušené houby (nebo čerstvé žampiony) |
1 lžíce | kopr sekaný |
Houby namočíme. Rajčata, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Kopr, celer s natí, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme.
Rajčata, cibuli, celer, petržel, fazole, krupky i houby vložíme do hrnce s vodou a zvolna vše vaříme asi hodinu. Pak přidáme mrkve, kopr, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme dalších 20 minut. Je-li pokrm příliš hustý, můžeme během vaření doplnit trochou horké vody.
Pokrm servírujeme teplý a můžeme jej zdobit restovanou uzeninou s cibulkou.
autor Petrusch
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena