sůl | ||
250 g | rajčata | |
1 ks | cibule | |
1 l | voda | |
0.3 hrnku | fazole | |
0.3 hrnku | kroupy | |
mletý pepř | ||
1 ks | mrkev (menší) | |
2 lžíce | celer s natí | |
1 hrnek | sušené houby (nebo čerstvé žampiony) | |
1 lžíce | kopr sekaný |
Houby namočíme. Rajčata, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Kopr, celer s natí, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme.
Rajčata, cibuli, celer, petržel, fazole, krupky i houby vložíme do hrnce s vodou a zvolna vše vaříme asi hodinu. Pak přidáme mrkve, kopr, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme dalších 20 minut. Je-li pokrm příliš hustý, můžeme během vaření doplnit trochou horké vody.
Pokrm servírujeme teplý a můžeme jej zdobit restovanou uzeninou s cibulkou.
Autor:Petrusch
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena