Krupicový malinový dezert

Krupicový šlehačkový dezert s malinovým sirupem. Recept na sladkou dobrotu.


4.58x
35 min
2×

Postup přípravy

Želatinu namočíme do studené vody.

Mléko, vanilkovou dřeň, cukr a špetku soli smícháme, uvedeme do varu a 3 minuty provaříme. Do směsi vmícháme krupici, odstavíme a necháme minutu stát. Pak do krupice za stálého míchání přidáme polovinu vymačkané želatiny a necháme ji rozpustit. Krupicovou směs necháme úplně vychladnout.

Malinový sirup zahřejeme, rozpustíme v něm zbylé vymačkané plátky želatiny a směs nalijeme do čtyř formiček. Formičky uložíme do chladničky zatuhnout.

Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do krupicového základu. Krupicovou šlehačku rozdělíme do formiček na malinový sirup a uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny.

Formičky krátce namočíme do horké vody a dezert vyklopíme na talířky. Kolem nalijeme sirup a do něj lžičkou uděláme ze smetany malé hromádky. Hromádky lehce na jedné straně protáhneme pro potěchu oka a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicový malinový dezert

Zpět na recept