Křupavé zástěrky

Výborný teplý moučník obalovaný v cukru. Zástěrky jsou pečivo, které připravovaly už naše babičky. Pochutnejte si na nich.


4.07x
45 min

Postup přípravy

Změklé máslo, cukr a sůl utřeme do pěny. Vejce přidáváme po jednom a zamícháme. Vmícháme citronovou kůru, rum a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.

Těsto hladce vypracujeme, vyválíme na moukou posypaném vále do rozměru 20 x 50 cm. Vykrojíme 2,5 cm široké a 10 cm dlouhé pruhy, uprostřed pruhů uděláme nářez a protáhneme jím jeden konec těsta.

Rozpálíme tuk a po malých dávkách v něm smažíme zástěrky.

Osmažené necháme krátce okapat na savém papíru a ještě horké zástěrky obalujeme v cukru.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé zástěrky

Zpět na recept