Křupavé krůtí řízečky se sladkokyselým sosem

Jednoduše připravené krůtí řízky doplněné sladkokyselou omáčkou. Dietnější verze receptu na úpravu krůtího masa.


4.245x
25 min
1×

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem. Bílek lehce našleháme se solí.

Krůtí proužky protáhneme v bílku a potom v kukuřičných lupíncích. Obalené tyčinky ukládáme na plech s pečícím papírem a tyčinky postříkáme olejem.

Tyčinky pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Čistou šalotku nakrájíme nadrobno. Šalotku osmažíme na oleji a přidáme cukr. Po pár vteřinách přidáme ocet, který necháme odpařit. Přidáme rajčatovou omáčku, sůl a vaříme pomalu asi 10 minut.

Krůtí řízečky podáváme teplé doplněné omáčkou. Křupavé krůtí řízky obsahují v jedné porci jen 220 kalorií.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé krůtí řízečky se sladkokyselým sosem

Zpět na recept