Vaření.czReceptyKřupavé krůtí řízečky se sladkokyselým sosem

Křupavé krůtí řízečky se sladkokyselým sosem

Jednoduše připravené krůtí řízky doplněné sladkokyselou omáčkou. Dietnější verze receptu na úpravu krůtího masa.


4.245x
25 min
1×

Ingredience

2 lžíceolivový olej
400 gkrůtí prsa

podle chuti

sůl

na obalení

1 ksbílek
60 gcornflakes

omáčka

1 ksšalotka
1 lžičkabílý ocet
6 lžicrajčatové pyré
1 lžičkatřtinový cukr

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem. Bílek lehce našleháme se solí. Krůtí proužky protáhneme v bílku a potom v kukuřičných lupíncích. Obalené tyčinky ukládáme na plech s pečícím papírem a tyčinky postříkáme olejem. Tyčinky pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Čistou šalotku nakrájíme nadrobno. Šalotku osmažíme na oleji a přidáme cukr. Po pár vteřinách přidáme ocet, který necháme odpařit. Přidáme rajčatovou omáčku, sůl a vaříme pomalu asi 10 minut. Krůtí řízečky podáváme teplé doplněné omáčkou. Křupavé krůtí řízky obsahují v jedné porci jen 220 kalorií.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé krůtí řízečky se sladkokyselým sosem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena