Křupavé dalamánky

Recept na křupavé dalamánky, lepší než kupované.


4.834x
90 min
4×

Ingredience

těsto

2 lžíceolej
2 lžičkysůl
1 lžíceocet
0.5 balíčkudroždí
100 ghladká mouka
290 mlvlažná voda
1 lžičkahnědý cukr
2 lžičkycelý kmín
200 gžitná chlebová mouka
200 gpšeničná chlebová mouka

na ozdobu

sůl
kmín

na potření

bílek

Postup přípravy

Do části vlažné vody s cukrem dáme rozpustit kvasnice a necháme nakynout. Mezitím navážíme ostatní suroviny. Do robotu dáme hladkou mouku, pšeničnou chlebovou mouku, žitnou chlebovou mouku, celý kmín, zbytek vlažné vody, ocet, sůl, olej a zaděláme těsto. Po zpracování a vykynutí těsta vytvarujeme za pomoci hladké mouky 12 kusů dalamánků. Dáme je na velký plech vyložený pečícím papírem, znovu necháme vykynout. Povrch nechávám hladký a nenařezávám. Po vykynutí potřeme dalamánky rozšlehaným bílkem, posypeme kmínem a solí. Pečeme při 180 °C v horkovzdušné troubě asi 18 minut. Do trouby vkládám kastrůlek s horkou vodou. Po upečení dalamánky nenecháváme na plechu, ale i s pečícím papírem přesuneme na rošt, aby zbytečně netvrdly a neokoraly. Křupavé dalamánky podáváme jako chutnou přílohu nebo obložíme podle chuti. Z tohoto těsta se dá upéct i dobrý chleba. Doufám, že vás můj recept nezklame a bude chutnat jako nám doma.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé dalamánky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena