Domácí, sladké, křupavé keksy, které si Vaše rodina určitě zamiluje!
Hodnocení
3.2
/ 5 (282x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl1/2 lžičky
Vejce1
Cukr moučka50 g
Hladká mouka 150 g
Jedlá soda1/2 lžičky
Měkké máslo100 g
Hnědý cukr / krystalový cukr75 g
Čokoláda na vaření (i mléčná)150 g
Vanilkový cukr nebo extrakt1/2 lžičky
Postup přípravy
Čokoládu nalámeme na malé čtverečky a vložíme do sáčku. Pytlík dáme na destičku, a pomocí válečku čokoládu rozdrtíme.
V míse mezitím rozetřeme máslo s cukrem do krémově hladké hmoty. Postupně přimícháme vejce. Vmícháme mouku, sůl, vanilku a jedlou sodu.Pak přisypeme kousky čokolády a vše dobře promícháme.
Na plechu vyloženém papírem na pečení (nebo vymazaném máslem a posypaném moukou), tvoříme dvěma lžičkami malé kopečky. Nechte mezi nimi mezery.
Pečeme zhruba 10-15 minut při 180° C / plyn stupeň 4. Až začnou keksy zlátnout, vyndáme je z trouby a necháme 5 minut ztuhnout a vychladnout.
Základní podmínkou je použít máslo z ledničky tak aby bylo co nejvíce tuhé, a s ním dále pracovat. Nesmí mít pokojovou teplotu nebo být rozpuštěné, protože tehdy z toho budete mít piškot!!! Přeji hodně úspěchů!
v receptu je zmíněn moučkový cukr, je to překlep a všmla jsem si jej až dnes - nahraďte krystalovým cukrem
kvetom
Co udělat aby byly keksy křupavé?
Základní podmínkou je použít máslo z ledničky tak aby bylo co nejvíce tuhé, a s ním dále pracovat. Nesmí mít pokojovou teplotu nebo být rozpuštěné, protože tehdy z toho budete mít piškot!!! Přeji hodně úspěchů!
kvetom
v receptu je zmíněn moučkový cukr, je to překlep a všmla jsem si jej až dnes - nahraďte krystalovým cukrem