Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty

Jídlo poněkud náročnější na časovou přípravu, za to s výtečnou chutí.


3.160x
90 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžičkasůl
sůl
2 kscibule
0.5 lžičkykmín
1 hlávkabílé zelí
150 mlzeleninový vývar
mletý černý pepř
1 sklenicesterilovaná rajčata
2 kskrůtí stehna
0.8 lžícecayenský pepř

na ozdobu

1 lžícečerstvé bylinky

Postup přípravy

Krůtí stehna omyjeme, osušíme a rozložíme do pekáče, kůží nahoru. Promícháme sůl s cayenským pepřem a olejem a touto směsí stehna důkladně potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

Rajčata ve sklenici rozmačkáme. Zelí očistíme, omyjeme a nasekáme na nudličky. Cibule oloupeme a nahrubo posekáme. Pekáč vyndáme z trouby, obložíme smíchanou zeleninou, ochutíme kmínem, pepřem a solí. Nakonec vše podlijeme vývarem a při stejné teplotě pečeme ještě hodinu.

Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena