Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty

Jídlo poněkud náročnější na časovou přípravu, za to s výtečnou chutí.


3.160x
90 min

Postup přípravy

Krůtí stehna omyjeme, osušíme a rozložíme do pekáče, kůží nahoru. Promícháme sůl s cayenským pepřem a olejem a touto směsí stehna důkladně potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.

Rajčata ve sklenici rozmačkáme. Zelí očistíme, omyjeme a nasekáme na nudličky. Cibule oloupeme a nahrubo posekáme. Pekáč vyndáme z trouby, obložíme smíchanou zeleninou, ochutíme kmínem, pepřem a solí. Nakonec vše podlijeme vývarem a při stejné teplotě pečeme ještě hodinu.

Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavá krůtí stehna se zelím a rajčaty

Zpět na recept