Jídlo poněkud náročnější na časovou přípravu, za to s výtečnou chutí.
Hodnocení
3.1
/ 5 (60x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Olej2 lžíce
Sůl1 lžička
Sůl
Cibule2 ks
Kmín1/2 lžičky
Bílé zelí1 hlávka
Zeleninový vývar150 ml
Mletý černý pepř
Rajčata sterilovaná1 sklenice
Krůtí stehno2 ks
Kajenský pepř0.8 lžíce
Na ozdobu
Čerstvé bylinky1 lžíce
Postup přípravy
Krůtí stehna omyjeme, osušíme a rozložíme do pekáče, kůží nahoru. Promícháme sůl s cayenským pepřem a olejem a touto směsí stehna důkladně potřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.
Rajčata ve sklenici rozmačkáme. Zelí očistíme, omyjeme a nasekáme na nudličky. Cibule oloupeme a nahrubo posekáme. Pekáč vyndáme z trouby, obložíme smíchanou zeleninou, ochutíme kmínem, pepřem a solí. Nakonec vše podlijeme vývarem a při stejné teplotě pečeme ještě hodinu.
Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme.
750 g jelení, dančí nebo mufloní plec vykostěná,
50 g čerstvých žampiónů,
50 g solamylu,
85 g cibule,
50 ml vody,
75 ml oleje,
karí, mletý pepř, sůl.
Maso jemně semeleme, přidáme nakrájené žampióny, sůl, pepř, karí, škrob, vodu. Dobře promícháme, uděláme 4 kusy biftečků. Prudce je opečeme na oleji tak, aby se příliš nepropekly . Dorůžova opečené biftečky sypeme drobně nakrájenou cibulí. Podáváme s tatarskou omáčkou a smaženými bramborovými hranolky. Recept je s mé knihy "Žampiónová kuchařka".
doktor
A co šlachy?
Neuvádíte jestli krůtí stehna horní,nebo dolní.U dolních je problém šlach.Když jsou stehna vcelku,problém zůstává.Jak ho řešíte?