Kroupová polévka

Známá polévka na židovský způsob.


4.642x
60 min

Ingredience

100 gceler
100 gpórek
100 gmrkev
100 gpetržel
300 gkroupy
50 gpetrželová nať
50 sušené houby
1 kgdrůbeží maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso umyjeme a nakrájíme na kousky. Zalijeme ho asi 2,5 litry vody a přivedem k varu. Zatím si očistíme zeleninu. K masu přidáme propláchnuté kroupy, sušené houby a na kostky nakrájenou zeleninu. Vaříme, až maso zelenina změkne. Kroupovou polévku podle chuti osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme posekanou petrželovou nať. Kroupovou polévku podáváme teplou. Nejlépe s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kroupová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Židovská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena