Krnovská rybí polévka

Rybí polévka trochu jinak. Recept na kořeněnou polévku uvařenou z rybích hlav, odřezků a kousků pangasia. Tato polévka chutná i lidem, kteří rybí maso moc nemusí.


4.7179x
60 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
0.25 ksceler
0.5 kscitron
2 ksmrkev
1 kspetržel
2 ksbobkový list
3 ksnové koření
1 kelímekzakysaná smetana
1 lzeleninový vývar
4-5 lžicolej na smažení
2 lžícečerstvá petrželka
1.5 lžičkymletá sladká paprika
6 kscelý černý pepř
0.5 lžičkymletá pálivá paprika
2 kstavený smetanový sýr
2 plátkypangasius
2 kskapří hlavy a odřezky

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř
koření na ryby

Postup přípravy

Očištěné rybí hlavy zbavené očí a žáber dáme s rybími odřezky a kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list) do studeného zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Vaříme velmi pomalu (asi 20 minut) napůl zakryté poklicí, dokud se nebude oddělovat maso od kostí. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a petrželku nasekáme na jemno. Celer, petržel a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

Pangasia omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, posypeme kořením na ryby a chilli kořením. Nakrájíme pangasia na kostičky, osmažíme na oleji a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli, osmahneme, vmícháme nastrouhanou zeleninu a česnek. Orestujeme, přidáme tavené sýry a opékáme, dokud se sýry nerozpustí. Vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Provaříme a přidáme obrané maso z hlav a odřezků, dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Rybí polévku odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu, odebereme trochu horké polévky a promícháme ji se zakysanou smetanou, pak vmícháme do polévky. Nemusíme se bát, že se nám smetana srazí. Krnovskou rybí polévku ozdobíme petrželkou a nakonec vložíme osmažené kostičky z pangasia.

Krnovská rybí polévka je celkem sytá a s pečivem stačí na samostatný chod.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krnovská rybí polévka

Zpět na recept