Rozklepeme plátky krkovice, osolíme, opepříme, potřeme kremžskou hořčicí.
Necháme chvilenku odpočívat.
Mezitím zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou na sádle. Přidáme najemno nakrájené bílé hlávkové zelí s trochou soli a drceným kmínem. Nedusíme, ale snažíme se o co nejrychlejší odpaření vody.
Zelí naklademe na plátky masa, které buď zabalíme jako ptáčky nebo přehneme a spíchneme párátkem. Do pekáče hodíme nasekanou cibuli, zbylý špek i zelí a zastříkneme vodou.
Krkovicové závitky se zelím pečeme přiklopené doměkka. Poté odklopíme a necháme zezlátnout. Do výpeku můžeme přidat lžičku hotové jíšky, abychom měly nějaký sosík, ale není to nutné.
Krkovicové závitky se zelím podáváme s bramborovou kaší.