Vaření.czReceptyKrkovička pečená se zelím a klobásou

Krkovička pečená se zelím a klobásou

Recept na vepřovou krkovici připravenou se zelím a klobásou k dobrému obědu nebo večeři.


5.05x
60 min

Ingredience

2 kscibule
1 lžičkahořčice
3 lžícesádlo
200 gklobása
150 mlbílé víno
400 gkysané zelí
600 gvepřová krkovice

podle chuti

petrželka
pažitka
tymián
bazalka
kerblík
jalovčinky
1 lžičkadrcený pepř
1 lžičkadrcený kmín

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Plátky krkovice na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Plátky krkovice opečeme zprudka z každé strany na sádle a vyjmeme na talíř. Výpek z masa dáme do pekáče, na něj rozložíme zelí, nakrájenou cibuli a podélně rozkrojenou klobásu. Posypeme podle chuti směsí bylinek s jalovčinkami (s těmi opatrně - mají velice výrazné aroma a chuť), zalijeme vínem a na to všechno položíme opečené plátky krkovice. Krkovici se zelím zvolna pečeme asi 30 minut v rozehřáté troubě. Krkovičku pečenou se zelím a klobásou podáváme s bramborovou kaší nebo knedlíkem.
user-icon

autor Jamajka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krkovička pečená se zelím a klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena