Recept na velmi chutnou masovou kapsu naplněnou kyselým zelím s plátkem slaniny.
Hodnocení
3.4
/ 5 (5x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Náplň
Slanina200 g
Kyselé zelí500 g
Marináda
Česnek1 palička
Olej100 ml
Pivo100 ml
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Na potření
Hořčice8 lžic
Ostatní
Vepřová krkovice bez kosti800 g
Postup přípravy
Slaninu nejprve osmažíme. Krkovici nakrájíme na porce, uděláme kapsu a zlehka naklepeme. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme plátek slaniny a odkapané zelí. Sepneme párátkem, osolíme a opepříme.
Česnek rozdrtíme, přidáme zbytek hořčice, pivo a olej, vše dobře promícháme. Do marinády vložíme masa nejlépe přes noc. Krkovici plněnou kyselým zelím zvolna opékáme z obou stran - třeba na grilu nebo grilovací pánvi.
Krkovice plněná kyselým zelím dobře chutná s měkkým chlebem a vychlazeným pivem, ale také s bramborem a zeleninovým salátem.
Mohu potvrdit, je to vynikající. Já to dělám podobně, jen nakrájím plátky krkovice naklepu. Posolím, opepřím, potřu hořčicí a pokladu zelím, přidám jakoukoli uzeninu, nebo špek a cibuli a zabalím jako ptáčky. Dám na pekáček těsně k sobě,aby ptáčci drželi po hromadě. Pokud zbude zelí, vložím i do pekáčku, podliju pivem , lžíci sádla a 1 kostrku masoxu. Peču v troubě.