Krkonošská polévka

Recept na skvělou horskou polévku.


3.311x
30 min

Ingredience

50 gmáslo
250 gbrambory
80 gmrkev
200 ghouby
1 kostkamasox
60 ghladká mouka
50 gřapíkatý celer
250 gomáčková smetana

podle chuti

sůl
ocet
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zeleninu a brambory očistíme. Brambory nakrájíme. Houby nakrájíme na menší kostičky, mrkev na kolečka, celer na špalíčky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme masox, brambory, houby, mrkev, celer, sůl, pepř a mletý kmín. Necháme společně vařit. Když je zelenina, houby a brambory měkké, zjemníme polévku smetanou a dochutíme octem. Krkonošskou polévku zdobíme smaženými vajíčky a koprem.
user-icon

autor ROZA25

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krkonošská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena