Vaření.czReceptyKřimický vepřový řízek

Křimický vepřový řízek

Křehký řízek s chutí všech ingrediencí, ale hlavně po česneku.


4.114x
60 min
1×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
1 lžičkasůl
4 ksvejce
2 lžícesolamyl
1 lžičkamletý pepř
1 lžícesójová omáčka
1 lžíceworcestrová omáčka
200 gkysané zelí
600 gvepřová krkovice

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Rozmícháme vejce a za stálého míchání přidáme sůl, pepř, obě omáčky, prolisovaný česnek a solamyl. Nakonec vmícháme okapané a pokrájené kyselé zelí. Necháme půl hodiny odležet. Pokud směs díky zelí hodně zřídne, přidáme ještě trochu solamylu, aby byla směs hustější. Maso nakrájíme na 4 plátky (po 150 g), naklepeme a obalujeme ve směsi. Obalené řízky dáme do misky a zbylou směs na ni nalijeme. Misku přikryjeme alobalem a necháme v lednici přes noc. Druhý den zprudka opékáme křimické vepřové řízky na oleji i se směsí. Křimický vepřový řízek podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křimický vepřový řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena