Česnek prolisujeme, rajčata oloupeme a zbavíme semen, cibuli nakrájíme najemno a stroužky česneku na plátky.
Čili papričku rozpůlíme a zbavíme semen, nakrájíme nadrobno a odložíme.
Na hluboké pánvi rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme cibuli a česnek a opékáme je na mírném ohni za občasného zamíchání 5 minut doměkka.
Přidáme nakrájená rajčata, odloženou čili papričku a bobkový list, a dusíme je za občasného zamíchání na mírném ohni 10 minut do zhoustnutí.
Krevety promícháme s limetovou šťávou a vmícháme do omáčky. Koriandr nakrájíme a rovnou vmícháme do omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pokrm dusíme ještě 4 minuty na mírném ohni, rozdělíme do misek, ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů