Krevetová polévka Bisque

Krémová polévka s krevetami a kousky zeleniny. Netradiční recept na chuťově zajímavou polévku.


5.03x
60 min

Ingredience

0.5 kscibule
1 dlsmetana
1 dlvoda
1 kspórek
1 ksmrkev
krevety
3 kschilli papričky
1 ksbobkový list
1 ksřapíkatý celer
5 kscherry rajčátka
4 lžícedrcená rajčata

podle chuti

česnek
sůl
tymián
brandy
estragon
portské víno
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
olivový olej
rostlinný olej
ořechový olej
arašídový olej
bílá mouka

Postup přípravy

Velké krevety oloupeme a skořápky si připravíme do misky. V kastrolu rozehřejeme kapku olivového, arašídového a ořechového oleje. Orestujeme nakrájený řapíkatý celer, pórek a stroužek česneku. Pak přidáme nakrájenou mrkev a půlku cibule.

Když je zelenina orestovaná, přisypeme rozpůlená rajčátka a skořápky z krevet. Zakápneme kvalitní Brandy a portským vínem a přilijeme drcená rajčata. Aby byla polévka mírně pikantní, ochutíme ji chilli papričkami a pak snítkou estragonu, tymiánu a jedním bobkovým listem. Když se tekutina odpaří, polévku zaprášíme bílou moukou, přilijeme vodu, osolíme a opepříme.

Necháme povařit asi 40 minut. Potom přilijeme smetanu a polévku procedíme. Přidáme kousek čerstvého másla a mírně promixujeme.

Krevetovou polévku Bisque můžeme ihned podávat.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krevetová polévka Bisque

Zpět na recept