Křenová pikantní pomazánka

Recept na chutnou pomazánku. Pokud přidáme o jednu polévkovou lžíci křenu více, bude mít opravdu říz.


5.06x
10 min

Postup přípravy

Majonézu, smetanu, jemně nastrouhaný křen, krémový sýr a nadrobno nasekanou menší cibuli dobře promícháme. Podle potřeby křenovou pomazánku přisolíme, dochutíme nasekanou pažitkou a dáme do lednice vychladit.

Křenovou pikantní pomazánku podáváme nejlépe namazanou na čerstvém pečivu.

Sýr jsem použila doma vyrobený. Použijeme 2 kusy (o váze 500 g) 3% bílého jogurtu a necháme 24 hodin překapat v cedníku, který vysteleme navlhčeným a dobře vyždímaným plátýnkem/utěrkou. Z jednoho 500 g jogurtu vznikne cca 200 g lahodného sýra typu Lučina.

Majonézu můžeme v receptu na křenovou pomazánku nahradit tatarskou omáčkou.
user-icon

autor uška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenová pikantní pomazánka

Zpět na recept