Křenová omáčka se smetanou

Dobrota našich babiček, co si najde místo i v dnešní době. Starší a původní recept.


4.217x
90 min

Postup přípravy

Do litru a půl vody dáme uvařit uzený bůček, povaříme doměkka. Maso vyndáme a nakrájíme na kousky. Přilijeme smetanu smíchanou s 2 lžícemi hladké mouky a opět krátce povaříme, poté odstavíme.

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory nejlépe uvaříme den předem. Brambory nakrájíme na kousky.

Do hotové omáčky přidáme 4 polévkové lžíce čerstvého křenu a už dál nevaříme. Omáčku osolíme podle chuti, přidáme nakrájený bůček a kousky brambor.

Křenovou omáčku se smetanou podáváme jako teplé hlavní jídlo.
user-icon

autor ray


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenová omáčka se smetanou

Zpět na recept