Krémové řezy Kluziště

Sváteční řezy, které chutnají jako věnečky.


3.072x
30 min

Ingredience

krém

10 dkgcukr
16 dkgmáslo
4 lžícerum
1 lmléko
2 lžícehrubá mouka
2 balíčkyvanilkový pudink

těsto

10 dkgcukr
3 ksvejce
16 dkgmáslo
2 lžícemléko
1 balíčekprášek do pečiva
50 dkgpolohrubá mouka

poleva

2 lžícerum
30 dkgcukr moučka
3 lžícemléko (horké)

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a utřeme jej s cukrem. Postupně zašleháváme vejce a mléko. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Po částech ji vmícháme do těsta. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout.

Z těsta vyválíme 2 placky, které uložíme na plechy (vyložené pečícím papírem). Obě placky pečeme v troubě při 150 °C asi 15 minut dorůžova. Upečený základ necháme vychladit.

Mezitím si připravíme krém. Část mléka odložímem do hrníčku. Zbytek mléka dáme vařit. Po částech do něj přidáváme máslo, cukr, rum a mouku. Když začne vše vařit, vmícháme pudinky rozmíchané v odloženém mléce a necháme provařit. Mícháme, aby se krém nepřipálil. Krém necháme vychladit.

Na "hůře" upečenou placku rozetřeme připravený krém, položíme na něj druhou placku a dnem plechu řezy k sobě opatrně přimáčkneme, aby se vše spojilo.

Z horkého mléka, rumu a cukru vymícháme hladkou polevu, kterou ihned nanášíme na připravené řezy. Když je to možné necháme řezy uležet v chladu do druhého dne. Jinak potřebují nějaký čas na pořádné vychladnutí.
user-icon

autor Teta Máry


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémové řezy Kluziště

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.